Hazelaar informatie


Hazelaar  wordt het gehele jaar geoogst. Het hout is zeer hard en duurzaam. Hazelaar hout is over het algemeen harder en robuuster dan wilgentenen en is
zeer geschikt voor het vlechten van tuinschermen en borders.

Ervaren wevers produceren onze hazelaarschermen in de oude traditie. Hazelaar tuinschermen zjn zeer decoratieve elementen  en geven uw tuin een bijzonder karakter.
Door hun van nature lange levensduur hebben de schermen geen verder onderhoud nodig .

Hazelaar verweert en integreert zich volledig in het natuurlijk kader van uw tuin. Hazelaar vlechtwerk is van nature weerbestendig en duurzaam.  

De gemiddelde leverduur, zonder verder onderhoud, is dan ook 8-10 jaar. Door het natuurlijk karakter (ieder scherm is uniek handwerk) van deze schermen kan
in de afmetingen  soms wel enige afwijking  zitten.  De schermen zijn eenvoudig met een handzaag in hoogte in te korten. Ook kunnen de schermen verwerkt worden als stroken zodat lage borders ontstaan.

Een hazelaarschutting is bijzonder geschikt om klimplanten tegen te laten groeien.  Onze hazelaarschuttingen zijn een prachtig en duurzaam europees product waar u jaren plezier aan zal beleven.

tags: Hazelaarschermen Hazelaarschutting gevlochten hazelaarschuttingen hazelaar