wilgentenen informatieWilgentenen worden al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt als vlechtmateriaal. De voor onze producten gebruikte wilgentenen groeien op europese (EU) plantages.
Na het oogsten worden de wilgentenen verwerkt tot vlechtschermen of wilgenrollen.

Wanneer de wilgentenen drogen krijgen ze hun karateristieke bruin-rode kleur en worden ze  harder en duurzamer.  

Wilgenschermen worden met de hand gevlochten en hebben een houten, gebeitst,  frame.

Wilgenrollen worden machinaal verbonden met verzinkt ijzerdraad.  De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product.
Wilgenmatten ofwel wilgenrollen maar ook wilgenschermen zijn zeer geschikt om te laten begroeien met klimplanten voor nog meer privacy en duurzaamheid


Wilgenmatten zijn ideaal als natuurlijke tuinafscheiding maar ook geschikt om een oude schutting te verfraaien of een lelijke muur weg te werken.


Voor de levensduur van wilgentenen producten  is het volgende van belang:

Hoe droger de wilgentenen blijven, hoe langer de levensduur.

Het verdiend de voorkeur om de wilgenschermen en wilgenmatten niet direct op de grond te plaatsten. Wilgenmatten en  wilgenschermen die direct op de grond staan
drogen niet goed waardoor de levensduur negatief beinvloed wordt.

De levensduur van  wilgenrollen /matten is ook afhankelijk van de constructie en bevestiging.
Er moet altijd voor gezorgd worden dat de wilgenrol /mat stevig wordt bevestigd en dat deze  niet  kan  bewegen (slaan) in de wind. Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan.


De normale levensduur van wilgentenen tuinschermen en wilgenrollen is ca.6-8 jaar. Een wilgenschutting is bijzonder geschikt om klimplanten tegen te laten groeien.
Onze wilgentenen schermen en rollen zijn een prachtig en duurzaam europees product waar u jaren plezier aan zal beleven.